Як виконували обіцянки дообрані депутати?

Читать на русском

Аналітики «Слова і Діла» перед завершенням шостої сесії парламенту відстежили, як виконували свої обіцянки дообрані до ВР депутати.

З огляду на те, що свої мандати семеро нардепів отримали менш ніж рік тому, а їхні колеги приступили до своїх обов'язків ще в листопаді 2014-го, ми не чекали від них занадто багато. Однак на всіх сімох дообраних депутатів станом на зараз припадає лише одна виконана обіцянка – направити ренту й частину податків нафто- та газодобувних компаній до місцевих бюджетів, яка належить Руслану Богдану з «Батьківщини».

При цьому Богдан за цей час встиг провалити іншу свою обіцянку – сприяти організації місцевого самоврядування виключно на добровільній основі, коли не з'явився на голосуванні за відповідний законопроект №4772.

Маючи в активі одну виконану обіцянку, Богдан показав найкращий результат – його рейтинг відповідальності зараз становить 10%.

Решта дообраних депутатів за цей час не змогли виконати жодної своєї обіцянки й відрізняються лише кількістю зобов'язань, які вони вже встигли провалити.

Попереду в цьому списку нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Тетяна Ричкова, в якої дві невиконаних обіцянки. Так, у березні вона провалила свою обіцянку підтримувати проведення конкурсу щодо кандидатури аудитора НАБУ в своєму комітеті, однак так і не вимагала цього, а просто підтримала рішення комітету винести на розгляд кандидатури Найджела Брауна та Роберта Сторча.

Щодо депутата Сергія Шахова, то на 5 липня він встиг дати десять обіцянок і провалити одну з них. Ще до складання присяги Шахов обіцяв вступити лише в депутатську групу або фракцію «Наш Край», проте в лютому 2017 року увійшов до групи «Воля народу».

За кількістю обіцянок, які зараз перебувають у процесі виконання, в списку дообраних депутатів попереду йде позафракційний Віктор Шевченко – 21. Зокрема, він пообіцяв домагатися реформи в комунальній галузі з метою підвищити якість послуг до європейського рівня.

На другому місці з 16 обіцянками йде вже згадана Тетяна Ричкова, слідом за нею – позафракційна Ірина Констанкевич, яка встигла дати 12 обіцянок, хоча жодної ще не виконала.

Також у циклі матеріалів, присвячених завершенню VI сесії Верховної Ради

Як виконують обіцянки фракції і групи депутатів у Верховній Раді

Стало відомо, як виконують обіцянки позафракційні нардепи

Названо найбільш і найменш відповідальних депутатів парламентських фракцій

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина перша

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина друга

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина третя

Молодість чи досвід? Аналітики порівняли відповідальність нових і старих депутатів Ради

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: