Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради: частина друга

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує огляд найвідповідальніших найбезвідповідальніших депутатів у комітетах Верховної Ради.

Розглянемо депутатів із комітетів соціального та екологічного блоків. Варто зазначити, що деякі депутати потрапили відразу до обидвох списків – як відповідальних, так і безвідповідальних.

Традиційно, почнемо із найбезвідповідальніших. Перше місце за кількістю невиконаних обіцянок серед них посів член комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Володимир Зубик (група «Відродження»), який не впорався з 62% своїх обіцянок.

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради: частина перша«Слово і Діло» публікує першу частину огляду найвідповідальніших і безвідповідальних депутатів за комітетами парламенту.

Друге місце в списку посіла член комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва («Опозиційний блок»), яка станом на 5 липня не виконала 60% своїх обіцянок. Зокрема, в квітні 2016 року вона обіцяла, що комітет на найближчих засіданнях ухвалить рішення щодо чиновників МОЗ, які зірвали програму лікування громадян за кордоном – комітет торкнувся цього питання лише в липні 2016-го, не ухвалив жодного рішення й більше до питання не повертався.

На третє місце з рейтингом безвідповідальності 55% потрапили відразу кілька нардепів із різних комітетів. Це Юрій Бойко («Опоблок») і троє нардепів від Радикальної партії Ляшка – Олексій Ленський, Олексій Кириченко та Сергій Скуратівський.

Лише 1% їм поступилася заступниця голови комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Донець («Народний фронт») – у неї 54% невиконаних обіцянок.

П'ятірку безвідповідальних депутатів із комітетів соціального та екологічного блоків замикає Юрій-Богдан Шухевич (РПЛ) – він не виконав рівно половину своїх обіцянок.

Серед найкращих за рівнем відповідальності депутатів перше місце розподілили між собою представники «Народного фронту» Микола Величкович та Олександр Дроздик, у яких по 65% виконаних обіцянок. Варто зазначити, що Дроздик сумлінно виконував свою обіцянку не допустити скасування субсидій на оплату «комуналки» для малозабезпечених.

Другим за рівнем відповідальності став член комітету соцполітики Сергій Драюк (НФ), в активі якого 64% виконаних обіцянок. Зокрема, Драюк виконав свою обіцянку сприяти в отриманні житла сім'ям загиблих під час АТО.

Третє місце поділили між собою ще четверо депутатів із «Народного фронту»: Олена Колганова, Людмила Денісова, Тарас Кремінь і Віктор Єленський.

Четверте місце посів депутат із комітету екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської аварії Остап Єднак (позафракційний) – у нього 60% виконаних обіцянок. Досить багато з виконаних ним обіцянок стосуються охорони природи та екології – так, Єднак виконав обіцянку подати до парламенту законопроект про підвищення відповідальності за незаконну вирубку лісу.

П'яте місце поділили депутати комітету сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму Ганна Романова («Самопоміч») та Олег Петренко («Блок Петра Порошенка») які виконали рівно половину своїх обіцянок. Так, в активі Петренко є виконана обіцянка розробити закон про військово-патріотичне виховання молоді.

Також у циклі матеріалів, присвячених завершенню VI сесії Верховної Ради:

Як виконують обіцянки фракції і групи депутатів у Верховній Раді

Стало відомо, як виконують обіцянки позафракційні нардепи

Названі найбільш та найменш відповідальні депутати парламентських фракцій

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради - частина перша

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина третя

Як виконували обіцянки дообрані депутати?

Молодість чи досвід? Аналітики порівняли відповідальність нових і старих депутатів Ради

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: