Названі найбільш та найменш відповідальні депутати парламентських фракцій

Читать на русском

Підсумовуючи шосту сесію VIII скликання Верховної Ради України, «Слово і Діло» продовжує публікувати рейтинги відповідальності народних депутатів. Цього разу аналітики порталу зосередились на тому, як виконують обіцянки депутати кожної з парламентських фракцій. І визначили лідерів та аутсайдерів у кожній із них за відсотком виконання зобов’язань.

Так, найбільш відповідальним депутатом фракції «Блоку Петра Порошенка» став Микола Кучер. Він дав лише 18 обіцянок, проте 14 із них виконав і жодної не провалив. Йому в спину дихає Руслан Демчак, що також має 0 у розділі «невиконані обіцянки» і 8 (із 11) – в розділі обіцянок, що були реалізовані. До топ-трійки найвідповідальніших депутатів президентської фракції увійшов і Андрій Вадатурський. У нього 65% реалізованих зобов’язань: як і його колеги, він поки що не провалив жодної, тоді як 26 із 40 успішно виконав.

А от із кого не варто брати приклад партійцям БПП, то це з Івана Куліченка, Григорія Заболотного та Руслана Сольвара. Річ у тім, що кожен із них провалив щонайменше половину власних обіцянок. Куліченко не виконав 56% обіцяного: зі 115 пунктів нереалізованих у нього 64. У Заболотного таких зобов’язань 12 із 22, у Сольвара – 16 із 22.

Скільки обіцянок встигли виконати підозрювані нардепи?Напередодні останнього пленарного тижня літньої сесії Верховної Ради «Слово і Діло» проаналізувало, як добре виконують свої обіцянки народні депутати, доля недоторканності яких буде вирішуватися найближчими днями.

На передовій «Народного фронту» за часткою виконаних обіцянок позиції утримують Павло Унгурян, Андрій Помазанов та Олександр Дроздик. У них відповідно 69%, 68% та 65% виконаних зобов’язань. Так, Унгурян роздав лише 13 обіцянок, проте з них виконав 9. Помазанов виконав 15 із 22, зафіксованих «Словом і Ділом», а Дроздик – 13 із 20. Проте, на відміну від конкурентів із БПП, жоден із них не має нуля в розділі невиконаних обіцянок.

В «тилу» НФ «окопалися» його найбільш безвідповідальні депутати – Віктор Романюк, Євген Дейдей і Тетяна Донець. Романюку виявилося не до снаги виконати 69% власних зобов’язань, тобто 9 (при тому, що дав він їх лише 13). Дейдей, що регулярно відсутній на засіданнях Ради, провалив 10 обіцянок із 16 (62%), Донець – 7 із 13 (54%).

Трійку найбільш відповідальних депутатів «Самопомочі» очолив лідер фракції Олег Березюк. У нього виконані 39 із 72 обіцянок (ще 12 нардеп виконати не зміг). Із 50% виконаних обіцянок його наздоганяє Анна Романова. Вона втілила в життя 17 із 34 обіцянок. Замикає топ-найвідповідальніших фракції Семен Семенченко. 48% відповідальності йому дали 32 виконаних зобов’язання з 66.

А от до кого сенс слогану партії «Візьми і зроби!», схоже, так і не дійшов, то це до Ярослава Маркевича, Альони Бабак і Олександра Данченка. Щоправда, порівняно з аутсайдерами рейтингу відповідальності з інших партій їхні «антирекорди» досить скромні. Маркевич і Бабак не змогли виконати приблизно 31% відсоток обіцяного. У першого провалені 11 обіцянок із 36, у другої – 12 із 39. Олександр Данченко, показник безвідповідальності якого – 28%, не виконав 10 із 37 обіцянок, зареєстрованих «Словом і Ділом».

Відзначимо, що в деяких фракціях одні й ті ж самі депутати потрапили як до списку найбільш відповідальних, так і до переліку тих, хто свої обіцянки виконує найгірше. Так, наприклад, склалося з Юрієм Одарченком та Сергієм Соболєвим у фракції «Батьківщини», а також із Олесем Довгим у групі «Воля народу». Річ у тім, що вказані народні депутати дали велику кількість обіцянок, і при цьому значну частинау з них виконали і не виконали.

Також у циклі матеріалів, присвячених завершенню VI сесії Верховної Ради:

Як виконують обіцянки фракції та групи депутатів у Верховній Раді

Стало відомо, як виконують обіцянки позафракційні нардепи

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина перша

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина друга

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина третя

Як виконували обіцянки дообрані депутати?

Молодість чи досвід? Аналітики порівняли відповідальність нових і старих депутатів Ради

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: