Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради: частина третя

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує огляд найвідповідальніших і найбільш безвідповідальних депутатів в комітетах Верховної Ради.

Розглянемо депутатів із комітетів державного і місцевого управління, правового блоку, комітетів національної та інформаційної безпеки і міжнародних відносин.

Найвищий рівень безвідповідальності в цих комітетах демонструє Костянтин Жеваго (позафракційний), який провалив 69% своїх обіцянок і поки не виконав жодної із зафіксованих аналітиками порталу.

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради: частина друга«Слово і Діло» продовжує огляд найвідповідальніших і найбезвідповідальніших депутатів у комітетах Верховної Ради.

Друге місце за кількістю невиконаних обіцянок посів член комітету з питань запобігання та протидії корупції Артем Ільюк (група «Відродження») який показав результат у 65% невиконаних обіцянок.

На третє місце потрапив член комітету із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Євген Дейдей («Народний фронт») – у нього 62% невиконаних обіцянок. Зокрема, Дейдей провалив свою програмну обіцянку оновити антикорупційне законодавство про декларування доходів чиновників, політиків і суддів, коли не з'явився в парламенті в день голосування відповідного законопроекту в березні 2016 року.

Четвертим серед безвідповідальних став член комітету з нацбезпеки і оборони В'ячеслав Богуслаєв (група «Воля народу»), у якого 61% невиконаних обіцянок. Безпосередньо до діяльності комітету належить провалена Богуслаєвим обіцянка сприяти державній авіапромисловості – він не з'являвся на голосуваннях щодо законопроектів, які спрямовані на розвиток літакобудування.

Замикає п'ятірку безвідповідальних член комітету з міжнародних справ Віктор Вовк (Радикальна партія) – він не виконав 59% своїх обіцянок. Зазначимо, велика частина невиконаних обіцянок політика не належала до компетенції комітету, зате є одне виконане зі сфери міжнародних відносин: Вовк обіцяв порушити питання про репатріацію останків Ярослава Мудрого.

Кращі результати серед найвідповідальніших нардепів показав член комітету з правової політики та правосуддя Андрій Помазанов, який виконав 68% обіцянок. Наприклад, у вересні 2016 року он запевнив, що НФ повним складом підтримає рішення про звільнення суддів, які порушили присягу, й сумлінно голосував за це разом із майже всім складом фракції.

Друге місце з показником у 64% виконаних обіцянок розподілили відразу шестеро депутатів, причому всі вони виявилися представниками фракції «Народного фронту»: Олена Ледовських, Олена Бойко, Ірина Єфремова, Валерій Бабенко, Олександр Сочка та Сергій Висоцький.

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради: частина перша«Слово і Діло» публікує першу частину огляду найвідповідальніших і безвідповідальних депутатів за комітетами парламенту.

З мінімальним однопроцентним відривом від них іде член комітету з нацбезпеки і оборони Дмитро Тимчук (НФ), за яким значиться десяток виконаних обіцянок, що стосуються діяльності його комітету.

На четвертому місці опинився член комітету з міжнародних справ Олександр Присяжнюк (НФ), за яким значиться 62% виконаних обіцянок.

У голови комітету зі свободи слова та інформаційної політики, заступника голови фракції «Народного фронту» Вікторії Сюмар в активі 61% виконаних обіцянок. Так, Сюмар виконала свою обіцянку збільшити відповідальність ЗМІ за антидержавну політику.

Також у циклі матеріалів, присвячених завершенню VI сесії Верховної Ради:

Як виконують обіцянки фракції і групи депутатів у Верховній Раді

Стало відомо, як виконують обіцянки позафракційні нардепи

Названі найбільш та найменш відповідальні депутати парламентських фракцій

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина перша

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина друга

Як виконували обіцянки дообрані депутати?

Молодість чи досвід? Аналітики порівняли відповідальність нових і старих депутатів Ради

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: