Україна та Нідерланди підписали угоду про співпрацю у справі МН17

Читать на русском
7 липня Україна й Нідерланди підписали угоду про міжнародне правове співробітництво по катастрофі малайзійського Boeing МН17.

Міністр безпеки і юстиції Нідерландів Стеф Блок і міністр юстиції України Павло Петренко в п'ятницю, 7 липня, підписали угоду про міжнародне правове співробітництво по катастрофі малайзійського Boeing МН17.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу уряду Нідерландів.

Bellingcat проти Росії: чи вдасться довести причетність Кремля до катастрофи MH17Журналіст Денис Попович розібрався, чи вистачить доказів групі Bellingcat для того, щоб довести російський слід в катастрофі малайзійського Боїнга.

«Підписання цієї угоди є важливим кроком у пошуках істини, судового переслідування підозрюваних і заспокоєнні родичів загиблих. Ми вдячні Україні за співпрацю і укладення цієї угоди», - сказав міністр юстиції Нідерландів.

Договір передбачає, що судове переслідування підозрюваних може бути від імені всіх 298 жертв катастрофи.

Двостороння угода також передбачає, що судове переслідування буде здійснюватися відносно відповідальних не тільки за загибель голландців, а за загибель всіх 298 жертв. У катастрофі загинули представники 17 країн.

Крім того, угода також передбачає прослуховування Нідерландами підозрюваних в причетності до катастрофи українців за допомогою відеозв'язку, а також регулюється можливість тюремного ув'язнення. Окремо наголошується на важливості даного моменту (тюремне ув'язнення, - ред.), оскільки Конституція України не дозволяє екстрадицію громадян.

Нагадаємо, в Росії заарештували полковника, причетного до знищення MH17.

А5 липня стало відомо, що винуватців аварії рейсу МН17 планують судити в Нідерландах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: