У Росії заарештували полковника, причетного до знищення MH17

Читать на русском
Наразі затриманий перебуває під слідством у СІЗО. Відомо, що з ГРУ його звільнили заднім числом.

ФСБ РФ заарештувала полковника ГРУ Василя Гераніна, причетного до падіння малайзійського «Боїнга» MH17 влітку 2014 року на Донбасі.

Про це повідомляє міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm, передає «Слово і Діло».

«10 травня 2017 року правоохоронні органи в Москві затримали чинного полковника ГРУ, члена «ради командирів Союзу добровольців Донбасу» Василя Гераніна, якого вважають спільником і ключовим свідком у справі про знищення рейсу MH17. Характерні ознаки затримання Гераніна вказують на реалізацію спецоперації ФСБ із зачищення та ізоляції свідків терористичного акту проти світового співтовариства», – йдеться в повідомленні.

У Нідерландах через тиждень вирішать, як буде проходити суд щодо МН17Найближчим часом уряд Нідерландів ухвалить рішення про те, як в майбутньому буде проходити суд над підозрюваними в збитті рейсу MH17 над Донбасом.

Наразі затриманий перебуває в СІЗО. Відомо, що з ГРУ його звільнили заднім числом.

«Підставою для затримання стало те, що Геранін нібито перевозив у своєму авто осколковий боєприпас для 40-міліметрового підствольного гранатомета ГП-25. Після затримання за місцем його проживання провели обшук і додатково виявили кілька одиниць вогнепальної зброї», – йдеться в повідомленні.

На початку березня 2014 року полковник Геранін особисто прибув до Криму й брав активну участь в анексії Росією українського півострова.

Геранін також цікавий тим, що, за даними СБУ, він особисто курирував бойовика Безлера («Бєса») в період його перебування на Донбасі. 20 липня 2014 року СБУ оприлюднила перехоплення доповіді Ігоря Безлера Василю Гераніну про збитий літак рейсу МН17.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Bellingcat опублікувала нові докази походження «Бука», який збив MH17.

Також ГПУ встановила фігурантів у справі про збитий малайзійський Боїнг МН17.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: