Порошенко: блокування Росією трибуналу по МН17 – це явка з повинною

Читать на русском
Президент Петро Порошенко назвав явкою з повинною блокування Росією створення трибуналу ООН з розслідування атаки на малайзійський Боїнг рейса МН17.
фото: прес-служба Президента

Президент Петро Порошенко назвав «явкою з повинною» блокування Росією створення трибуналу ООН з розслідування атаки на малайзійський «Боїнг» рейса МН17.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з президентом Литви Далєю Грібаускайте в Харкові.

«Росія блокує створення трибуналу, що де-факто є явкою з повинною», – сказав він.

При цьому Порошенко вважає, що захоплення Криму і агресія на Донбасі зробили механізми безпеки в світі неефективними через те, що були здійснені постійним членом Ради Безпеки ООН – Росією, яка може заблокувати будь-яку ініціативу в Радбезі ООН, в тому числі і створення трибуналу з розслідування терористичної атаки на МН17.

Також він зазначив, що нещодавно з'явилась надзвичайно важлива інформація з безпосередніми доказами причетності РФ до терористичної атаки.

Президент: Росія блокує створення Міжнародного трибуналу щодо розслідування атаки на рейс МН17Адміністрація Президента України

Нагадаємо, 6 червня США закликали ООН прийняти «потужну резолюцію» по Україні.

5 червня з'явилися нові доповіді групи Bellingcat щодо самохідного зенітного ракетного комплексу «Бук», з якого був збитий літак рейсу МН17. У першому встановлена належність комплексу до 53-й зенітно-ракетній бригаді РФ, а в другому ідентифіковані російські солдати, які перевозили «Бук» на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: