Будівництво «Північного потоку-2» призведе до повномасштабної агресії РФ в Україні

Читать на русском
Північний потік-2 – це питання реальної політичної, територіальної та економічної безпеки, а не бізнес-проект.

Транзит газу через Україну – це головний аргумент, чому Росія досі не розгорнула масштабні військові дії на території України.

Про це заявила керівник DiXi Group Олена Павленко, передає «Слово і Діло».

«Nord Stream 2 – головна причина, чому Росія досі не розгорнула повномасштабну війну, тому що транспортування 2/3 газу на європейський ринок відбувається саме територією України. Будівництво «Північного потоку-2» – це дійсно питання реальної політичної, територіальної та економічної безпеки, а не бізнес-проект. Так, більшою мірою це загроза для України, але це й пряма загроза з боку Росії для всієї Європи», – вважає аналітик.

У Німеччині попередили про наслідки будівництва «Північного потоку-2»Політичні наслідки будівництва Північного потоку-2 будуть дуже серйозними, вважають у ФРН.

Раніше повідомлялося, що дочірня компанія «Газпрому» Nord Stream 2 оголосила тендер на прокладання труб газопроводу «Північний потік-2».

Проти проекту «Північний потік-2» виступає Італія, де вважають, що збільшення потужностей газопроводу ускладнить ситуацію на енергетичному ринку Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: