У Бундестазі закликали зупинити будівництво «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Бундестазі порушили питання про те, як змусити РФ припинити удари по Сирії, в зв'язку з чим запропонували зупинити реалізацію будівництва газопроводу Північний потік.

Депутат Бундестагу Омід Нуріпур закликав до зупинки проекту газопроводу «Північний потік-2» дном Балтійського моря в зв'язку з діями Росії в Сирії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

«Уже давно пора сказати, що цей газопровід просто не хочуть більше будувати. Інакше Кремль, мабуть, не розуміє, що ми не станемо дивитися, як відбувається один військовий злочин за іншим», – заявив політик.

Він заявив, що європейцям потрібно разом подумати про те, як змусити РФ припинити удари по Сирії. За його словами, засобом для цього може бути відмова від реалізації проекту «Північний потік-2». Також він виступив за вирішення конфлікту в Сирії дипломатичним шляхом, проте зазначив, що цей досить складно зробити, якщо одна сторона продовжує скидати бомби.

«Тому буде розумно, якщо європейці разом обміркують, за допомогою якого засобу тиску можна змусити Росію припинити бомбардування та дозволити постачання гуманітарної допомоги», – зазначив депутат.

Франція наполягає на міжнародному розслідуванні військових злочинів у СиріїФранцузька сторона вирішила попросити про міжнародне розслідування військових злочинів у Алеппо, скоєних Росією й Сирією.

Нагадаємо, газопровід «Північний потік-2» має проходити дном Балтійського моря й транспортувати газ із Росії на внутрішній європейський ринок.

Сьогодні міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем заявила, що Євросоюзу слід задуматися про запровадження санкцій проти Росії через її дії в Сирії.

Раніше повідомлялося, що Федеративна Республіка Німеччини може запровадити санкції проти Росії через її політику в Сирії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: