«Газпром» оголосив тендер на прокладку труб газопроводу «Північний потік-2»

Читать на русском
Термін подачі заявок на проведення робіт біля берегів Німеччини закінчується 9 січня, біля берегів Росії - 30 січень.

Дочірня компанія «Газпрому» – Nord Stream 2 оголосила тендер на прокладку труб газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомила в своїй електронній версії газета The Wall Street Journal, передає «Слово Діло».

У Nord Stream 2 розраховують на участь таких компаній як швейцарська Allseas Group, італійська Saipem, французька Technip, а також ряд російських компаній. Крайній термін подачі заявок на проведення робіт біля берегів Німеччини закінчується 9 січня, біля берегів Росії – 30 січня.

У «Газпромі» відмовилися від коментарів. Представники Nord Stream 2 в свою чергу заявили газеті, що процес проведення тендера «йде згідно з графіком», не повідомивши подробиць.

«Північний потік-2» може не відповідати законодавству ЄС – ЄврокомісіяВведення в експлуатацію трубопроводу «Північний потік-2» призведе до монополізації поставок природного газу на ринки ЄС. Таким чином, 80% російського газу ЄС буде отримувати через один маршрут всупереч вимогам енергобезпеки.

Раніше міністр продовольства і сільського господарства ФРН Крістіан Шмідт попередив, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» матиме наслідки в політичній сфері.

Проти проекту «Північний потік-2» виступає Італія, де вважають, що збільшення потужностей газопроводу ускладнить ситуацію на енергетичному ринку Європейського Союзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: