У Німеччині попередили про наслідки будівництва «Північного потоку-2»

Читать на русском
Політичні наслідки будівництва Північного потоку-2 будуть дуже серйозними, вважають у ФРН.

Сьогодні, 29 жовтня, міністр продовольства та сільського господарства ФРН Крістіан Шмідт попередив, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» буде мати наслідки у політичній сфері.

Про це міністр заявив на конференції з безпеки в Ризі, передає «Слово і Діло».

«Політичні наслідки цього приватного проекту можуть бути дуже серйозними. Вважаю, що ми повинні продовжити діалог про (можливих) результати (реалізації даного проекту)», - зазначив Шмідт.

В свою чергу, шведський економіст і експерт з питань політики України Андерс Ослунд розкритикував ініціативу як «антиєвропейську і спрямовану проти конкурентної (середовища)» в Європі. Північний потік-2 - це удар по энергосоюзу ЄС», - підкреслив він.

Лідери «Вишеградської четвірки» виступили проти «Північного потоку-2»Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що лідери країн «Вишеградської четвірки» прийняли рішення об'єднатися і виступають проти реалізації проекту «Північний потік-2».

Нагадаємо, газопровід «Північний потік-2» повинен проходити по дну Балтійського моря і дозволить транспортувати газ з Росії на внутрішній європейський ринок в обхід України.

Нещодавно, Італія виступила проти будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Будівництво газопроводу триває, незважаючи на критику, особливо активно звучить з боку балтійських країн. Планується, що газопровід буде введений в дію в кінці 2019 року.

Потужність газопроводу складе 55 млрд кубометрів на рік, що дозволить в два рази збільшити поставки газу в Німеччину.

Нагадаємо, раніше Туреччина і РФ підписали угоду щодо відновлення будівництва газопроводу «Турецький потік».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: