У США засудили російські обстріли енергосистеми України

Читать на русском
У США засудили атаки рф на енергосистему України та вкотре закликали Конгрес ухвалити законопроєкт, що містить 60 млрд доларів для України.
Фото: Unsplash

У Білому домі відреагували на масштабну атаку росії проти української енергетичної інфраструктури 29 березня та наголосили, що Конгрес США має ухвалити законопроєкт, який містить кошти для України задля захисту її населення.

Про це йдеться в заяві речниці Ради національної безпеки США Едрієн Вотсон, опублікованій на сайті Білого дому.

Зазначається, що в ніч на п'ятницю, 29 березня, росія здійснила одну з найбільших повітряних атак на енергосистему України з початку війни, «позбавивши багатьох людей по всій країні тепла, води та електроенергії у все ще холодні дні ранньої весни».

«Ці бомбардування є частиною серії російських атак на критично важливу інфраструктуру України та «жахливим нагадуванням» про зусилля росіян зламати дух українського народу і «занурити його в темряву», – йдеться у повідомленні.

Аби допомогти Україні захиститися від цих постійних атак, Вотсон закликала Палату представників Конгресу США ухвалити двопартійний додатковий законопроєкт про національну безпеку, який містить 60 млрд доларів для України, щоб США могли надіслати Україні більше засобів ППО.

«Потреба України є нагальною, і ми не можемо дозволити собі подальших затримок», – підкреслила речниця Ради нацбезпеки США.

Нагадаємо, у ніч на 29 березня росія здійснила чергову масовану повітряну атаку проти України із застосуванням дальньої авіації. Вибухи лунали у Дніпрі та області, у Черкаській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Львівській областях.

Окупанти вдарили по енергетичних об’єктах, пошкоджень зазнали теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: