Рф атакувала енергетичну інфраструктуру в шести областях

Читать на русском
Нічні удари пошкодили енергетичну інфраструктуру у шести областях.  У деяких регіонах застосовані аварійні відключення.
Ілюстративне фотоGetty Images

Російська армія цієї ночі атакувала енергетичну інфраструктуру України у шести областях – Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

Удари по енергетиці: Галущенко відповів, чи розглядається підвищення тарифів на електрикуМасштаби збитків від останньої атаки на енергосистему України ще остаточно невідомі. Тому говорити про підвищення тарифів на електрику зарано.

За його словами, у деяких регіонах було застосовано аварійні відключення.

У Міністерстві енергетики заявили, що було пошкоджено енергетичні об'єкти у Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Івано-Франківській областях.

Так, у Дніпропетровській області обстріляно об'єкти теплової генерації. На Івано-Франківщині пошкоджено обладнання на енергооб'єкті.

Також пошкоджено обладнання внаслідок ударів по об'єктах генерації у Дніпропетровській, Черкаській та Кіровоградській областях.

Нагадаємо, в Укренерго повідомили, що вночі пошкодження отримали теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах.

Раніше, 22 березня, рф здійснила наймасштабнішу атаку на енергосистему України за час великої війни. ДТЕК втратив 50% генераційних об'єктів. Збитки енергосистеми оцінюються в мінімум 100 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: