Зеленський розкрив деталі переговорів щодо угоди про безпеку зі США

Читать на русском
Україна та США продовжують працювати над двосторонньою угодою у сфері безпеки. Сторони обговорюють конкретні пункти документа.
Фото: Офіс президента України

Україна та Сполучені Штати продовжують працювати над двосторонньою угодою у сфері безпеки. Сторони вже обговорюють конкретні пункти документа.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

За словами глави держави, мета української сторони полягає в тому, щоб зробити цю угоду «найсильнішою з усіх».

«Обговорюються конкретні основи нашої безпеки, нашої взаємодії. Працюємо і над тим, щоб зафіксувати конкретні рівні підтримки на цей рік і на наступні 10 років. Це і збройна підтримка, і фінансова, і політична, і те, що стосується спільного виробництва зброї», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що угода «має бути справді зразковою», щоб відповідати силі лідерства США.

«Я вдячний і нашій команді, і команді американської сторони за просування з підготовкою угоди», – резюмував президент.

Нагадаємо, Україна вже підписала двосторонні угоди з Латвією, Великою Британією, Данією, Німеччиною, Францією, Канадою, Італією, Нідерландами та Фінляндією.

Найближчими місяцями Україна має також підписати договори у сфері безпеки з країнами Північної Європи та однією з Балтійських країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: