Графіки відключень світла можуть повернути у двох областях – Укренерго

Читать на русском
Графіки відключень електрики залишилися лише на Харківщині, але у двох регіонах до них ще можуть повернутися.
фото РБК-Україна

Графіки відключень електроенергії після атаки рф 22 березня залишилися тільки в Харківській області, але зі зростанням споживання можливе застосування обмежень в Одеській та Хмельницькій областях.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Удари по енергетиці: Галущенко відповів, чи розглядається підвищення тарифів на електрикуМасштаби збитків від останньої атаки на енергосистему України ще остаточно невідомі. Тому говорити про підвищення тарифів на електрику зарано.

При цьому у Кривому Розі відключення не прогнозуються. Наразі графіки застосовуються у Харкові та області, бо там найскладніша ситуація з електрикою.

Загалом у енергосистемі дефіциту енергії немає. На одній із теплових електростанцій після ремонту включено енергоблок, а вітряна та сонячна погода сприяють роботі електростанцій.

Вчора ввечері на запит польського оператора PSE Укренерго надавало аварійну допомогу енергосистемі Польщі загальним обсягом 100 МВт-год.

Імпорт енергії на сьогоднішній день дещо зріс – до 13087 МВт-год, що на 2,2% більше за вчорашній показник. Експорту немає п'ять днів поспіль.

Нагадаємо, у Харкові відключення світла тривають по 5-6 годин. В Укренерго днями спрогнозували, коли у Харкові повноцінно відновлять енергопостачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: