Внаслідок російського обстрілу пошкоджено ТЕС та ГЕС у центральних та західних областях — Укренерго

Читать на русском
Вночі росіяни знову вдарили по енергетичній інфраструктурі України – пошкоджено теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах.
Ілюстративне фотоGetty Images

Внаслідок масштабної атаки росії на Україну в ніч на 29 березня пошкодження отримали теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах.

Про це повідомляє Укренерго.

На відновлення ДніпроГЕС знадобиться не один рік – УкргідроенергоСама гребля на ДніпроГЕС не пошкоджена. Пошкоджено підкранові балки, розташовані на греблі, та мостовий перехід.

На даний момент у Дніпропетровській області діють аварійні відключення світла, у Харківській – погодинні графіки.

«Вночі росіяни під час масованої комбінованої атаки вкотре вдарили по енергетичних об'єктах. Пошкоджено теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах. Зараз на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині – графіки погодинних відключень», – повідомили у компанії.

У Міненерго уточнили, что ворог бив по об'єктах у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях. Ціллю атаки дронами та ракетами були, зокрема, об’єкти генерації електроенергії.

Нагадаємо, вночі росія атакувала Україну «шахедами» та ракетами. Вибухи пролунали у Дніпрі та області, у Черкаській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Львівській областях.

Раніше, 22 березня, рф здійснила наймасштабнішу атаку на енергосистему України за час великої війни. ДТЕК втратив 50% генераційних об'єктів. Збитки енергосистеми оцінюються в мінімум 100 млн євро.

Найважча ситуація склалася у Харкові: обстріл призвів до руйнування енергетичних об'єктів, зокрема ТЕЦ-5.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: