Telegram заблокував низку офіційних українських чат-ботів для передачі даних Силам оборони

Читать на русском
Соцмережа відключила кілька офіційних українських ботів, які збирали дані про розташування російських об'єктів і військ.
Укрінформ

У неділю ввечері, 28 квітня, в мережі з'явилися повідомлення про те, що Telegram заблокував українські чат-боти, які збирали дані про розташування військ і об'єктів російських окупантів.

Про це повідомляють українські новинні Telegram-канали.

Регулювання роботи Telegram в Україні: що пропонується у новому законопроєктіУ Раді запропонували врегулювати роботу Telegram та інших подібних платформ в Україні. На інфографіці – що передбачає законопроєкт.

Зазначається, що було заблоковано бот «Єворог», запущений Міністерством цифрової трансформації у 2022 році, а також бот Служби безпеки України. Варто зазначити, що в українських службах і міністерствах не підтверджували і не коментували цю інформацію.

Також були заблоковані офіційні боти ГУР та СБУ, бот-координатор з півдня України, бот ППО для відстеження «шахедів».

Як відомо, останнім часом в Україні неодноразово порушувалося питання про можливість блокування месенджера.

При цьому, Telegram заблокував офіційний чат-бот легіону «Свобода росії». Також військові заявили про блокування низки українських чат-ботів.

«Під роздачу потрапив не тільки наш бот, а й низка інших офіційних чат-ботів збройних підрозділів і держструктур України. Ваша інформація в безпеці і не потрапить до рук силовиків: чат-бот є тільки інформаційною сторінкою і не зберігає ваші дані», - йдеться в заяві легіону.

Вони закликали людей, які намагаються зв'язатися з ними, користуватися тільки офіційними каналами, нагадавши, що російські спецслужби масово створюють боти-клони.

Згодом у ГУР МОУ відреагували на ці події, підтвердивши, що «бот розвідки» заблоковано в Telegram.

«Сьогодні керівництво платформи Telegram необгрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії росії проти України, в тому числі, заблоковано «Головний бот розвідки». Це відбулось в супереч правил та публічних заяв, які керівництво Telegram публічно декларувало», - йдеться у повідомленні.

Також за словами розвідників, наразі ворог створює боти зі схожими назвами. У ГУР закликали не надсилати на них жодних персональних даних.

Нагадаємо, що нещодавно керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Telegram однозначно є проблемою з погляду національної безпеки.

Українська влада має механізми впливу на керівництво Telegram, які можуть бути використані для блокування окремих каналів на території країни.

Раніше ми розповідали, у яких країнах заборонено Telegram, Facebook, YouTube, TikTok та інші популярні соцмережі та платформи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: