У Міненерго закликали не розповсюджувати інформацію про стан енергосистеми після атак

Читать на русском
Міненерго просить українців не розголошувати подробиць про наслідки російських атак на енергосистему.
Ілюстративне фотоReuters

Міністерство енергетики просить українців, журналістів, експертів, органи державної влади та місцевого самоврядування, компанії не розповсюджувати інформацію про стан енергетичної системи після російських атак.

З таким закликом міністерство звернулося з огляду на активізацію ударів рф.

Удари по енергетиці: Галущенко відповів, чи розглядається підвищення тарифів на електрикуМасштаби збитків від останньої атаки на енергосистему України ще остаточно невідомі. Тому говорити про підвищення тарифів на електрику зарано.

Міністерство закликало:

  • не озвучувати публічно (в ефірах телеканалів та радіоефірах, у ЗМІ, соцмережах) докладну інформацію про наслідки ударів;
  • не називати конкретних об'єктів влучань;
  • не надавати деталі про конкретні об'єкти та прив'язки до місцевості, куди було або не було влучання засобів повітряного нападу;
  • не уточнювати кількість влучань та місця влучань;
  • не надавати інформацію у конкретних цифрах та показниках – щодо відключень, дефіциту електроенергії тощо.

Наголошується, що розголошення відомостей є дуже великою загрозою, адже ворожа розвідка активно працює за відкритими джерелами інформації.

Нагадаємо, російська армія цієї ночі атакувала енергетичну інфраструктуру України у шести областях – Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій.

22 березня було здійснено наймасштабнішу атаку на енергосистему України за час великої війни. Збитки енергосистеми оцінюються в мінімум 100 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: