Окупанти намагаються наступати на Ласточкине після захоплення Авдіївки

Читать на русском
Окупаційні війська вже намагаються наступати на населений пункт Ласточкине поблизу Авдіївки. Там за добу було відбито 14 атак.
Ілюстративне фотоGetty Images

Російські окупаційні війська намагаються наступати на Ласточкине після того, як підрозділи ЗСУ були виведені з Авдіївки на більш вигідні позиції.

Про це речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій заявляє в ефірі телемарафону.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

«Біля Авдіївки всі підрозділи Сил оборони, які перебували під загрозою блокування, відведені на нові порівняно більш вигідні позиції. Продовжують виконувати бойові завдання. Вони стоять на заваді подальшому просуванню ворога. Позиції були підготовлені, була здійснена фортифікація», - сказав він.

Згідно зі словами речника, окупаційні війська вже намагаються наступати на населений пункт Ласточкине поблизу Авдіївки. Там за добу було відбито 14 атак.

Водночас, на Мар'їнському напрямку, як зазначив Лиховій, окупанти теж намагаються атакувати, але результатів не мають. За добу наші захисники відбили там 23 атаки ворога.

Нагадаємо, вночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські воїни вийшли з Авдіївки, щоб уникнути оточення ворогом.

Президент Володимир Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки, зазначивши, що це було правильним рішенням, щоб зберегти життя бійців.

В Інституті вивчення війни вважають, що захоплення Авдіївки не принесе жодних оперативних переваг для наступів армії рф.

При цьому, сьогодні у ЗСУ назвали втрати росіян під час наступу на Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: