«Тиск просто надзвичайний»: у 3-й ОШБр розповіли про поточну ситуацію в Авдіївці

Читать на русском
Росія кинула на Авдіївку всі можливі ресурси, ситуація в місті залишається дуже складною. Про це повідомили у 3-й ОШБр.
Фото: Instagram/libkos

Росія кинула на Авдіївку усі можливі ресурси – позиції українських воїнів штурмує як звичайна піхота, так і елітний спецназ ГРУ. Обстановка у місті залишається дуже складною.

Про це заявив речник 3-ї окремої штурмової бригади Олександр Бородін в ефірі телемарафону.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

«Тиск з боку росіян просто надзвичайний. Росіяни кидають усю міць своєї армії, яка є. Не тільки велику кількість піхоти, а й бронетехніку, FPV, КАБи, фосфорні боєприпаси, гази різного ґатунку. Вони не смертельні, проте виводять із ладу людину. Тобто вони нічого не бережуть», – сказав Бородін.

За його словами, захоплення Авдіївки для росіян є політичною ціллю.

«Наприклад, «вагнери» використовували нещадно зеків, тому що в їхньому розумінні не було кого берегти. А тут росіяни під час штурмів втрачають велику кількість броньованої техніки, втрачають велику кількість особового складу саме регулярних бригад рф та спецзагонів ГРУ. Фактично це еліта російської армії, але вони йдуть у м'ясорубку. Тому, я вважаю, що вони мають якусь принципову позицію», – зазначив Бородін.

Він додав, що російські війська постійно посилюються резервами, тому скільки б ворожих солдатів не знищили українські воїни, менше їх не стає.

Нагадаємо, сьогодні було підтверджено, що ЗСУ відходять із позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки, щоб зберегти особовий склад та покращити оперативну обстановку. Президент Володимир Зеленський констатував важку ситуацію в Авдіївці. Він повідомив, що перебуває у постійному контакті із цього приводу з військовим керівництвом.

Раніше у Білому домі констатували, що ризик захоплення Авдіївки росіянами дуже високий через відсутність достатньої кількості зброї у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: