Справедливе та професійне рішення: Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки

Читать на русском
Вихід українських військ з Авдіївки Зеленський вважає професійним та правильним рішенням задля збереження життів захисників.
suspilne.media

Ситуація в Авдіївці показує, що Україна здатна перемогти у війні проти росії, однак її дії обмежуються через дефіцит озброєння. Вихід з міста був правильним рішенням, щоб зберегти життя бійців.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

Він наголосив, що Україна може перемогти росію, однак дії військових обмежуються дальністю та достатністю засобів ураження. І це допомагає путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій.

«Але це залежить не лише від нас. І ситуація в Авдіївці це підтверджує. На жаль, утримання України у штучному дефіциті озброєння, зокрема у дефіциті артилерії та засобів дальнього ураження дозволяє путіну адаптуватися до інтенсивності бойових дій», – зазначив Зеленський.

Він додав, що перевага рф полягає лише в знеціненні людських життів та постійних м'ясних штурмах. Тоді як Україна робить усе, аби зберегти життя бійців, тому рішення про вихід з Авдіївки було справедливим й професійним.

«Абсолютно логічне, справедливе та професійне рішення зберегти наших людей. Для нас це найголовніше завдання. Ми бережемо наших людей, наших воїнів - бо це і є захист. Зброя від наших партнерів допомагає відновлювати мир на нашій території, але перш за все військовий захищає людей. Тому щоб не попасти в оточення було прийняте рішення відійти на інші рубежі», – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що контрнаступальні дії росії почалися в жовтні, і відтоді окупанти втратили в Авдіївці десятки тисяч бійців. Президент додав, що не може назвати українські втрати в місті, проте вони становлять 1 до 7.

«На одного українця приходиться сім росіян», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 17 лютого, ЗСУ вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Аналітики Інститут вивчення війни відзначають, що захоплення міста саме по собі не принесе жодних переваг чи можливостей для оперативно значимих наступів армії рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: