У ЗСУ назвали втрати росіян під час наступу на Авдіївку

Читать на русском
Згідно з оцінками українського командування, при захопленні Авдіївки втрати росіян склали 47 тисяч, з них - щонайменше 17 тисяч загиблими.
Ілюстративне фотоУкрінформ

За чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції російські окупанти втратили понад 47 тисяч військових.

Про це командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомляє у Телеграмі.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

«На Авдіївському напрямку своєю мужністю, стійкістю і героїзмом українські захисники завдали ворогу величезних втрат та знищили значний резерв російських окупантів, який ті планували застосувати на інших ділянках фронту для наступальних дій», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції (з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024) року на Авдіївському напрямку загальні втрати російських військ склали:

  • особового складу – 47 186 осіб
  • танки – 364
  • артилерійські системи  – 248
  • бойові бронемашини – 748
  • літаки – 5.

При цьому, представник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в інтервью ВВС заявив, що згідно з оцінками українського командування, при захопленні Авдіївки втрати росіян склали 47 тисяч, з них - щонайменше 17 тисяч загиблими.

Він додав, що ці дані не піддаються перевірці незалежними джерелами, росіяни не публікують свої втрати з вересня 2022 року.

Згідно з його словами, загальні втрати ворога з 1 січня до 16 лютого включно становлять 20 607 осіб, 201 танк та 492 бойові бронемашини.

При цьому Лиховій наголосив, що Авдіївка «виконала свою місію зі сточування цього російського резерву».

«Усі підрозділи Сил оборони України, які були під загрозою блокування в Авдіївці, вивели на більш вигідні оборонні позиції. Військові виконують бойові завдання і стоять на заваді подальшому просуванню ворога», - додав він.

Нагадаємо, вночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські воїни вийшли з Авдіївки, щоб уникнути оточення ворогом.

Президент Володимир Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки, зазначивши, що це було правильним рішенням, щоб зберегти життя бійців.

В Інституті вивчення війни вважають, що захоплення Авдіївки не принесе жодних оперативних переваг для наступів армії рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: