Захоплення Авдіївки не принесе жодних оперативних переваг для наступів армії рф – ISW

Читать на русском
Захоплення Авдіївки саме по собі не принесе жодних оперативних переваг чи можливостей для оперативно значущих наступів армії російської федерації.
Ліберов Костянтин

Захоплення Авдіївки саме по собі не принесе жодних переваг чи можливостей для оперативно значимих наступів армії рф

Про це повідомляють аналітики Інститут вивчення війни.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

Вони припускають, що російські війська можуть зазнати значних втрат під час атак нових українських позицій у лоб у відкритому полі через велике скупчення бійців ЗСУ на нових місцях.

При цьому фахівці писали, що російські сили, ймовірно, намагалися утруднити або запобігти виведенню українських військ у надії завдати оперативних втрат ЗСУ в цьому районі. Оскільки захоплення міста саме по собі не принесе жодних оперативних переваг чи можливостей для оперативно значимих наступів.

Нагадаємо, у ніч проти суботи, 17 лютого, ЗСУ вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Увечері 16 лютого повідомлялося, що в Авдіївці ведуться важкі бої. Росія кинула на Авдіївку усі можливі ресурси – позиції українських воїнів штурмує як звичайна піхота, так і елітний спецназ ГРУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: