Москва активізувала застосування важкої техніки на Донбасі – розвідка

Читать на русском
ГУР відзначає зростання кількості порушень Мінських угод з боку противника. Загалом за тиждень було здійснено 393 обстріли та штурмові дії позицій українських військ.
Вадим Скібіцький

Росія збільшила поставки РСЗВ і важкої техніки на територію окупованого Донбасу.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«За тиждень залізничним та автомобільним транспортом було доправлено не менш ніж 1100 тонн палива, понад 260 тонн боєприпасів та іншого озброєння», – заявив представник ГУР Вадим Скібіцький.

За його словами, з території Росії зафіксовано прибуття 10 одиниць БМ-21 «Град», не менше 20 танків, 17 бойових броньованих машин. Також здійснюється поставка ремонтних комплектів і запасних частин для відновлення військової техніки на окупованих територіях України.

ГУР також відзначає зростання кількості порушень Мінських угод з боку противника.

«Протягом останнього тижня розвідувальні органи України виявили 39 фактів порушення Мінських домовленостей, що стосуються відведення озброєння та військової техніки», – говорить представник ГУР.

Як вплине розпад ЄС на дії Путіна на Донбасі? ЕкспертПолітичний аналітик проаналізував заяву президента РФ Володимира Путіна про підготовку нової концепції зовнішньої політики.

Загалом за тиждень було здійснено 393 обстріли та штурмові дії позицій українських військ.

Найбільш напруженою зараз є ситуація на маріупольському напрямку. «У відповідь на захоплення нашими військовими 27 червня в районі н. п. Водяне 8 бойовиків противник підвищив інтенсивність обстрілу українських позицій на ділянці Широкине-Новотроїцьке», – зазначив Скібіцький.

Як повідомлялося раніше, протягом травня 2016 року на території непідконтрольних уряду районів Донецької та Луганської областей загинуло 80 російських громадян.

Останні дані Організації Об'єднаних Націй свідчать про те, що під час конфлікту на сході України загинуло 9 449 осіб, ще 21 843 – отримали поранення.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: