Данія додатково виділить майже 600 млн євро на військову допомогу Україні

Читать на русском
Влада Данії погодила виділення додаткового фінансування на військову допомогу Україні у 2024 році.
Ілюстративне фото / U.S. Air Force

Влада Данії погодила виділення додаткового фінансування на військову допомогу Україні у 2024 році.

Про це повідомила пресслужба данського міністерства оборони.

Данія першою у світі закупить зброю для ЗСУ в українських виробниківУряд Данії заклав 200 млн данських крон на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ безпосередньо в українських виробників.

Згідно з планом, який вже підтримали представники уряду та парламентських партій, цього року Данія надасть Збройним силам України озброєнь ще на 4,4 млрд данських крон (приблизно 590 млн євро).

Сторони зазначають, що рішення про збільшення фінансування було ухвалено у зв'язку з тим, що більшість коштів, виділених для допомоги Україні на 2024 рік, вже витрачені.

«Ми повинні продовжувати у тому ж дусі, і саме тому я радий, що переважна більшість партій у парламенті підтримують нас і погоджуються виділити ще 4,4 мільярди у Фонд України. Абсолютно важливо, щоб ми показали українцям, що ми підтримуємо їх у нинішній серйозній ситуації», – сказав Міністр оборони Троельс Лунд Поульсен.

Уряд та партії також розглядають можливість здійснення прямих закупівель в української оборонної промисловості за наявності необхідних механізмів контролю.

Нагадаємо, сьогодні також стало відомо, що Данія готує для ЗСУ новий пакет військової допомоги. До нього увійдуть елементи, які необхідні для використання літаків F-16 на території України.

Також повідомлялося, що Данія направить понад 400 млн євро на підтримку критичної інфраструктури та відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: