Греція відмовила Україні у наданні ППО: причина

Читать на русском
Союзники України просили Грецію відправити Україні системи ППО С-300 або Patriot, однак Афіни відмовили, заявивши, що системи ППО є критично важливими для захисту повітряного простору країни.
Прем'єр-міністр Греції Кіріакос МіцотакісФото: Reuters

Країни-союзники закликали Грецію відправити Україні системи протиповітряної оборони С-300 або Patriot. Проте Афіни відмовились це робити, адже системи ППО «критично важливі для захисту повітряного простору країни».

Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляє іefimerida.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

«Греція не надсилатиме Україні ні С-300, ні Patriot. Нас попросили, і ми пояснили, чому ми не можемо цього зробити», – сказав він.

Міцотакіс також нагадав, що Греція підтримувала Україну різними способами, зокрема оборонними матеріалами.

«Ми одразу попередили, що не можемо віддати системи озброєння, які мають вирішальне значення для наших можливостей стримування. Ми маємо надлишок матеріалу, яким ми можемо допомогти Україні, і ми це зробили. Якщо ми зможемо знайти такий матеріал, ми продовжуватимемо це робити. Але системи ППО критично важливі для захисту повітряного простору Греції й не будуть надані Україні», – додав прем'єр Греції.

Нагадаємо, російська ракета вибухнула лише за 500 метрів від колони президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса, які проводили зустріч в Одесі 6 березня.

Як відомо, Литва збирається закупити для України радари ППО, а Нідерланди оголосили про виділення понад 200 млн євро на ППО та снаряди для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: