Зеленський про можливу перемогу Трампа: будемо працювати з будь-яким президентом США

Читать на русском
Україна працюватиме з будь-яким лідером Сполучених Штатів, який здобуде перемогу на президентських виборах. Про це заявив Зеленський.
Фото: AP

Україна працюватиме з будь-яким лідером Сполучених Штатів, який здобуде перемогу на президентських виборах.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста FOX News про те, чи співпрацюватиме він із Дональдом Трампом.

Трамп відповів, чи надаватиме він допомогу Україні у разі обрання президентом СШАДональд Трамп сподівається, що на момент переобрання на посаду президента США йому вже не доведеться вирішувати питання щодо військової допомоги Україні.

«Ви маєте розуміти, що це рішення людей Сполучених Штатів, американців. Ми працюватимемо з будь-яким президентом, якого вони оберуть. Ми будемо співпрацювати зі США. Це наш стратегічний партнер і лідер у всьому світі», – відповів Зеленський.

Водночас президент не впевнений у тому, що Трамп підтримуватиме всі ініціативи, пов'язані з допомогою Україні.

«Я сподіваюся, що він не буде проти України. Я сподіваюся на це ...Звичайно, можуть бути різні погляди на якісь деталі. Але якщо загальний погляд і спільні цінності є спільними, то ми можемо працювати», – підсумував президент.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський розповів, що Трамп хоче приїхати в Україну, але не знає, коли зможе це зробити. У передвиборному штабі тоді відповіли, що Трамп вважає «недоцільним» відвідувати Україну прямо зараз, коли він є лише кандидатом у президенти США.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Дональд Трамп у розмовах з європейськими чиновниками критикував Україну як «корумповану» країну, називав її «вашою Україною» та «частиною росії», а також скаржився на її підтримку з боку Штатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: