Полторак назвав напрямки, за якими НАТО фінансуватиме ЗСУ

Читать на русском
Україна та НАТО визначили тринадцять напрямків, за якими буде йти фінансування ЗСУ, але поки без конкретних сум.
Степан Полторак

Північноатлантичний альянс визначив тринадцять напрямків співпраці з Україною, за якими направлятиме допомогу.

Про це розповів у інтерв'ю виданню «Новое время» міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє «Слово і Діло».

«Йдеться про напрямки. Їх тринадцять: розвиток обороноздатності, система управління зв'язку та автоматизації, логістика та стандартизація, військово-технічне співробітництво, кіберзахист, медична реабілітація, медичне забезпечення в цілому, протимінна безпека, стратегічна комунікація та протидія гібридній війні», – сказав міністр.

Парубій розповів, коли Україна перейде на стандарти НАТОГолова Верховної Ради України Андрій Парубій висловив переконання, що українська армія перейде на стандарти НАТО до 2020 року і стане однією з найпотужніших армій у всьому регіоні.

Полторак зазначив, що конкретні суми допомоги поки не визначені.

Як повідомлялося раніше, НАТО розгляне можливість надання додаткової допомоги Україні та Грузії для підтримки стабільності на східному фланзі Альянсу.

Також у червні заступник генсека НАТО Александер Вершбоу заявив, що в ході Варшавського саміту, який пройде 8-9 липня, НАТО надасть пакет допомоги для України.

«Слово і Діло» зафіксувало 60 обіцянок Степана Полторака, 29 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 48%. Із повним переліком обіцянок міністра оборони України можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: