Стало відомо, з ким зустрічався Полторак у штаб-квартирі НАТО

Читать на русском
Міністр оборони України Степан Полторак зустрівся в штаб-квартирі НАТО з колегами з Грузії, Румунії та Португалії.

Міністр оборони України Степан Полторак відвідав штаб-квартиру НАТО, де зустрівся з керівниками оборонних відомств Грузії, Румунії та Португалії.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«В рамках візиту до штаб-квартири НАТО вчора відбулася низка важливих для нашого оборонного відомства двосторонніх зустрічей із міністрами оборони Грузії, Румунії та Португалії. Темою зустрічей стало обговорення подальшої співпраці у військово-оборонній сфері та ситуація на сході України», – повідомив Полторак.

У НАТО розглянуть можливість збільшення допомоги УкраїніНАТО розгляне можливість надання додаткової допомоги Україні та Грузії для підтримки стабільності на східному кордоні Альянсу.

Конкретизуючи, він заявив, що міністр оборони Грузії Тінатін Хідашелі висловила готовність до подальшої співпраці та наголосила на важливості консолідації зусиль у боротьбі за мир. Глава оборонного відомства Румунії Міхнеа Іоанн Моток високо оцінив зрушення та прогрес, якого вже вдалося досягти українському Міноборони на шляху реформування, й сказав, що це саме ті меседжі, яких очікує Альянс. Також Полторак із Мотоком обговорив питання участі українських військових у багатонаціональній болгарсько-румунській бригаді.

Під час зустрічі з міністром національної оборони Португалії Жозе Альберто Азередо Лопесом Полторак домовився розвивати співпрацю у військово-промисловому комплексі. Також український міністр повідомив, що португальський уряд надасть Міноборони України допомогу в розмірі 200 тисяч євро.

«Також учора в Брюсселі підписано Угоду між Міноборони України та Агентством НАТО з підтримки та постачання про встановлення відносин у сфері купівлі-продажу на підтримку Збройних сил України», – підсумував Полторак.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна розраховує на поставки летального озброєння з НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: