США вже почали відправляти Україні деяке озброєння з нового пакету – Пентагон

Читать на русском
У Пентагоні заявили, що вже почали відправляти Україні частину зброї, боєприпасів та обладнання із нового пакету допомоги.
Ілюстративне фотоReuters

США вже почали відправляти Україні частину зброї, боєприпасів та обладнання, виділеного у рамках нового пакета допомоги на мільярд доларів.

Про це на брифінгу сказав представник Пентагону Пет Райдер.

Більша частина нового пакета допомоги Україні від США вже знаходиться в Європі – CNNСполучені Штати заздалегідь перекинули до країн Європи частину озброєнь із нового пакета допомоги Україні, повідомляють ЗМІ.

Він зазначив, що не називатиме конкретних термінів, коли боєприпаси чи обладнання потраплять до України, але повідомив, що поставки вже розпочалися.

«Ми вже розпочали процес переміщення частини зброї, боєприпасів та обладнання, яке, як я вже згадував раніше, буде там за кілька днів, якщо не раніше», – заявив Райдер.

Нагадаємо, 24 квітня президент США Джо Байден підписав закон про надання допомоги Україні на суму 61 млрд доларів.

Того ж дня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на один мільярд доларів. До нього увійшли боєприпаси для HIMARS, зенітні ракети Stinger, артилерійські снаряди, бойові машини піхоти Bradley та інше озброєння.

Тим часом, за інформацією ЗМІ, Штати завершують підготовку одного із найбільших на сьогоднішній день пакетів військової допомоги Україні в рамках програми USAI.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: