У США сподіваються, що постачання Україні ракет ATACMS переконає Німеччину надати Taurus

Читать на русском
У США сподіваються, що постачання ракет ATACMS Україні змінить думку канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо надання ракет Taurus.
Фото: Reuters

Сполучені Штати сподіваються, що надання Україні ракет ATACMS дальністю дії 300 кілометрів спонукає Німеччину до аналогічного рішення стосовно Taurus.

Про це пише DW.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

За словами журналістів, у ФРН тривають дебати щодо передачі Україні далекобійної зброї. Так, канцлер Олаф Шольц неодноразово говорив про те, що передача Taurus нібито призведе Німеччину до прямого конфлікту з росією.

«Моє рішення не зміниться»,сказав Шольц на пресконференції разом з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком за кілька годин до того, як США оприлюднили інформацію про те, що таємно передали Україні ATACMS як частину пакету допомоги в березні.

Неназваний високопосадовець оборонного відомства США підкреслив, що рішення про надання Taurus Україні має ухвалити саме Німеччина.

«Але, безумовно, надання США системи ATACMS, а також попередні рішення Великої Британії та Франції про постачання крилатих ракет великої дальності – ми, безумовно, сподіваємося, що це буде фактором», – додав посадовець.

Зазначимо, Taurus KEPD-350 вважається однією з найсучасніших систем озброєння Бундесверу. Ракета летить майже зі швидкістю звуку і може вражати цілі на відстані до 500 кілометрів.

Нагадаємо, 24 квітня стало відомо, що США таємно передали Україні ракети ATACMS і ЗСУ вже застосували їх.

Також у Пентагоні пояснили, що далекобійні ракети ATACMS, які Вашингтон надав Києву, потрібні ЗСУ для посилення тиску на російські сили на окупованих територіях України.

Як відомо, Берлін неодноразово відмовляв Україні у далекобійних ракетах Taurus, побоюючись ескалації конфлікту з рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: