Обговорювати мир в Україні лідери ЄС будуть у Москві і без Порошенка

Читать на русском

Завтра, 6 лютого, в Москві відбудеться зустріч президентів Росії та Франції Володимира Путіна та Франсуа Олланда, а також канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Таку інформацію підтвердили в адміністрації президента РФ, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

Глава адміністрації Путіна Дмитро Пєсков заявив, що зустріч глав трьох держав відбудеться завтра, назвавши при цьому АТО «громадянською війною на південному сході України». Про участь у переговорах українського президента не повідомляється.

«Я підтверджую, що дійсно заплановані на завтра переговори Путіна, Меркель і Олланда, в ході яких глави трьох держав обговорять, що конкретно можуть зробити три держави, щоб сприяти якнайшвидшому припиненню громадянської війни на південному сході України, яка суттєво загострилась останніми днями, що призводить до численних жертв», – заявив Пєсков.

Додамо, що запланована минулого тижня зустріч тристоронньої контактної групи у Мінську так і не відбулась, незважаючи на те, що всі сторони конфлікту постійно публічно наголошують на необхідності дотримання умов мирного регулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також: Україна знайшла спосіб отримати воєнну допомогу від країн НАТО – експерт

Нагадаємо, днями лідери провідних європейських країн висловились проти поставок летальної зброї в Україну. 2 лютого канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що бачить виключно мирний вихід із ситуації в Україні. Вчора проти постачання зброї Україні виступили Франція й Данія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: