Німеччина не підтримуватиме Україну зброєю – Меркель

Читать на русском

Канцлер Німеччини Ангела Меркель переконана, що конфлікт на Донбасі потрібно вирішувати мирним шляхом і виступає проти поставок зброї в Україну.

Про це вона заявила після зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Reuters».

«Німеччина не підтримуватиме Україну зброєю. Я переконана, що цей конфлікт має вирішуватися невійськовим шляхом», – наголосила Меркель.

Тим часом, у США вже підготували документ, в якому вісім колишніх високопоставлених дипломатів та військових закликають уряд США і керівництво НАТО надати Україні підтримку у вигляді зброї.

Документ отримав назву «Зберігаючи українську незалежність, даючи опір російській агресії: що США і НАТО повинні робити».

Документ передбачає три основні пункти:

    – керівництво США повинно надати суттєві кошти для підвищення оборонних можливостей України, забезпечивши військову підтримку на 1 мільярд доларів у цьому році і ще на один – у два наступні

    – уряд США повинен змінити свою політику і почати надавати Україні летальну зброю

    – уряд США повинен спонукати інші країни НАТО також надавати військову підтримку Україні

Читайте також: США можуть надати $2 млрд та протитанкові ракетні комплекси Javelin

Зокрема, документ підписали колишні посли США в Україні Стівен Пайфер і Джон Гербст, колишній верховний головнокомандуючий у Європі адмірал Джеймс Ставрідіс та інші. Вони закликають адміністрацію Барака Обами і уряди країн НАТО діяти швидко і виконати вищевказані рекомендації.

Матеріали за темою:

Не словом, а ділом: США, Канада, ЄС взялись допомагати Україні

США має приховані мотиви, аби не давати Україні зброю – експерт

Конгрес США боїться надавати Україні військову зброю – експерт

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: