Франція і Данія виступили проти поставок зброї в Україну

Читать на русском

Глава МЗС Данії та міністр оборони Франції виступили проти поставок зброї в Україну.

Міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегор вважає, що «якщо США направлять озброєння в Україну, то це лише погіршить ситуацію в країні», пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Данія на даний час надає Україні логістичну підтримку і я впевнений, що потрібно не направляти в цю країну зброю, а зміцнювати санкції проти Росії», – каже Лідегор.

Він також підкреслив, що поставка зброї в Україну не вирішить існуючих проблем. «Боюся, що ситуація може вийти з-під контролю, якщо почати посилювати військовий тиск. Така моя оцінка в цей момент», – заявив Лідегор.

Також не має поки наміру постачати зброю в Україну і Франція.

«На сьогодні ми не маємо наміру постачати в Україну летальне озброєння» – заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Нагадаємо, проти виступив і глава МЗС Чехії. Він переконаний – конфлікт в Україні не має військового вирішення, потрібне тільки мирне врегулювання.

«На мою думку, конфлікт у східній Україні не має військового вирішення. Військовими засобами ми не досягнемо необхідних результатів і ми від початку наголошували на необхідності врегулювання дипломатичними засобами. На цьому має стояти і ЄС», – сказав Заоралек.

Такої ж думки і Ангела Меркель, яка заявила, що не збирається підтримувати Україну зброєю.

Читайте також: Поки Німеччина і Чехія відмовляються, Польща допомагатиме зброєю

«Німеччина не підтримуватиме Україну зброєю. Я переконана, що цей конфлікт має вирішуватися невійськовим шляхом», – наголосила Меркель.

Матеріали за темою:

Литва починає постачання зброї до України – Порошенко

Ще одна країна Прибалтики висловилася за військову допомогу Україні

США можуть таємно поставляти військову зброю в Україну – експерт

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: