Вибори у США: один з кандидатів у президенти відмовився від участі

Ексгубернатор штату Нью-Джерсі, кандидат від Республіканської партії Кріс Крісті вирішив вийти з передвиборчих перегонів у США. Він заявив, що завершує свою кампанію на виборах президента США, закликавши виборців консолідуватися проти ексглави Білого дому Дональда Трампа.

Про це повідомляє Голос Америки.

Як зазначається, своє рішення він оголосив під час виступу в штаті Нью-Гемпшир.

«Настав момент у цих перегонах, коли я не бачу шляху до досягнення мети... І сьогодні мені зрозуміло, що я не можу виграти номінацію, тому я припиняю свою президентську кампанію», - заявив республіканець.

Крісті, колишній союзник Трампа, який перетворився на його критика, прагнув позиціонувати себе як єдиного республіканця, готового стати нарівні з колишнім президентом, вважався малоймовірним кандидатом на отримання номінації від партії.

При цьому 61-річний Крісті взяв участь у попередніх виборах республіканців як найзапекліший антитрампівський кандидат, звинувативши своїх колег-претендентів у небажанні нападати на колишнього президента зі страху відштовхнути своїх прихильників.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, хто з республіканців має найбільше шансів стати кандидатом у президенти США.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало, яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидати.

Також стало відомо, що один із скандальних кандидатів у президенти США планує вивести країну з НАТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО