Путін та Кім Чен Ин обмінялися листами з обіцянками про поглиблення співпраці

Президент росії володимир путін направив лідеру КНДР Кім Чен Ину вітальну телеграму з нагоди 75-річчя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, де нагадав про готовність до поглиблення співробітництва між країнами.

Про це повідомляє Yonhap, посилаючись на північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Зазначається, що у посланні путін згадав про «славні традиції минулого» у відносинах рф з КНДР, а також відзначив «активний розвиток двосторонніх зв'язків між Москвою та Пхеньяном у всіх напрямках».

Російський диктатор запевнив північнокорейського колегу у готовності поглиблювати партнерство «на благо народів, в інтересах забезпечення безпеки та стабільності на Корейському півострові та у Північно-Східній Азії».

За інформацією агентства, у відповідь Кім запевнив путіна у стійкості та стабільному розвитку відносин між Північною Кореєю та росією, а також висловив сподівання, що у майбутньому вони досягнуть вищого рівня.

Крім того, лідер КНДР підтримав агресію рф проти України і заявив, що сподівається на перемогу Москви у боротьбі за «розрив наполегливої гегемоністської політики імперіалістів».

Варто зазначити, що після зустрічі путіна з Кім Чен Ином у вересні КНДР різко збільшила вантажні перевезення до росії.

Про це свідчить публікація на сайті американських аналітиків Beyond Parallel, у якій аналізуються спунікові знімки залізничного об'єкта в північнокорейському місті Туманган, розташованому на кордоні з рф.

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що лідер КНДР прибув бронепоїздом до росії. Кім Чен Ин і президент рф володимир путін у середу, 13 вересня, провели зустріч. Лідер КНДР висловив впевненість у тому, що росія переможе у «священній боротьбі».

Зустріч диктаторів, ймовірно, була зосереджена на прагненні Москви отримати боєприпаси для використання у війні в Україні. А в обмін на постачання снарядів Північна Корея, ймовірно, просила постачань продовольства та енергоносіїв, а також передання новітніх технологій озброєнь.

Також відомо, що Північна Корея ще з 2014 року підтримує російську агресію проти України, а докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО