США почали депортувати втікачів від мобілізації назад до рф – ЗМІ

Сполучені Штати відновили процеси депортації до росії. Нещодавно було депортовано росіянина, який шукав притулку у Штатах, бо боявся мобілізації у рф.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Згідно з інформацією ЗМІ, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну США призупинили депортації до рф.

Однак минулих вихідних молодий росіянин, який приїхав до США, рятуючись від спроб російського диктатора путіна мобілізувати громадян на війну в Україні, був несподівано депортований зі США назад до росії.

При цьому, імміграційна та митна служба США заявила цього тижня, що здійснює висилку в країни, в тому числі в росію, відповідно до керівних принципів висилки з США.

Коли саме відновилися депортації до росії, невідомо. Білий дім не відповів на запит видання про коментар.

Водночас, адвокатка з Техасу Дженніфер Скарборо повідомила виданню, що серед її клієнтів четверо росіян, які попросили притулку в США через страх бути мобілізованими в рф.

Співробітники імміграційної служби повідомили їй, що одного з її клієнтів депортували на вихідних. Вона не сумнівається, що його вивезли до росії.

Двоє інших клієнтів Скарборо мають наказ про примусове видворення й можуть бути депортованими до росії в будь-який момент, сказала вона.

Згідно зі словами адвокатки, співробітники імміграційної служби вирішили, що страх перед призовом до армії не відповідає критеріям визначення «достовірного страху», і кожен з них подав апеляцію до імміграційного судді, який погодився з тим, що вони не відповідають критеріям.

Нагадаємо, раніше в українській розвідці припускали, що в росії готуються до проведення чергової хвилі мобілізації. У ГУР заявляли, що шляхом кількох хвиль мобілізації рф спробує зібрати армію чисельністю до 2 мільйонів солдатів.

Проте аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що кремль навряд чи планує масштабну мобілізацію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО