Путін має намір продовжувати війну у 2023 році – ISW

Російський диктатор володимир путін має намір продовжити звичайні військові дії, щоб утримати вже захоплені українські території. Крім того, він хоче створити умови, щоб захід перестав підтримувати Україну.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, малоймовірно, що російський президент зважиться на ескалацію з використанням тактичної ядерної зброї. Однак це можливо у випадку краху російської армії, який може дозволити ЗСУ просунутись по всій території бойових дій.

Крім того, вважають, що путін не буде прагнути прямого військового конфлікту з НАТО. Він може натякати на можливість використання зброї масового ураження та погрожувати Альянсу, щоб зупинити західну допомогу Україні.

«По-перше, путін ставить умови для продовження кидання погано підготовлених російських військ безпосередньо до бойових дій в Україні у осяжному майбутньому, замість того, щоб призупинити операції з відновлення ефективних військових сил. По-друге, теорія перемоги путіна базується на використанні суворої зими, щоб зламати волю Європи», – йдеться у повідомленні.

Також російський диктатор планує використовувати російських юнаків, яких призовуть на військову службу після 4-6 місяців підготовки. Так він може створити умови для відновлення наступальних операцій російських військ після закінчення весняної відлиги.

Аналітики Інституту також підкреслили, що нещодавно завершена часткова мобілізація в росії свідчить про те, що путін не планує зупинятися і продовжить воювати у 2023 році. Він не розраховує на припинення вогню або ескалацію, яка могла б завершити війну на його умовах.

В ISW припускають, що президент рф матиме змогу спостерігати за впливом зими на волю європейців, щоб вирішити – відправляти навесні в Україну своїх призовників чи вдатися до інших дій.

Нагадаємо, голова військового відомства країни-агресора Сергій Шойгу доповів президенту володимиру путіну, що начебто «часткова мобілізація» завершилася і в армію набрали 300 тисяч військових. З них на територію України відправили вже 82 тисячі мобілізованих.

У свою чергу, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов спрогнозував, що до кінця року українська армія значно просунеться вперед, буде ще низка вагомих перемог. А остаточно війна з росією має завершитись до початку літа 2023 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО