Зеленський розповів, у якому випадку можна буде говорити про закінчення війни з рф

Читать на русском
Говорити про закінчення війни можна буде лише після деокупації всіх територій, сказав Зеленський. Він також закликав не боятися залякувань з боку агресора, адже погроз буде ще багато.
Фото: Офіс президента України

Україна має повернути всі окуповані росією території, і лише тоді можна буде говорити про закінчення війни.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час спілкування зі студентами та викладачами Гарвардського університету.

Трибунал для росії та звільнення полонених: що Зеленський обіцяв протягом сьомого місяця війниЯкі обіцянки Володимир Зеленський давав упродовж сьомого місяця війни – у матеріалі Слово і діло. Президент говорив про держбюджет-2023, обмін полоненими та міжнародний трибунал для росії.

«Якщо не буде чітко зрозуміло, що ми повернули свою землю, війна закінчилася і ось він – мир, а щось буде завжди під знаком питання, якась не деокупована частина, а інша частина – у якомусь компромісі, то, повірте мені, росія все одно повертатиметься до окупації нашої земліземлі», – заявив Зеленський.

Президент вважає, що незважаючи на погрози рф застосувати ядерну зброю, світ не повинен боятися залякувань з боку агресора.

«Бо таких погроз буде ще багато. Щоб їх було менше, має бути системно виписано, якою буде реакція. Навіть на слова чи наміри. Щоб такі військово-політичні керівники боялися навіть думати погрожувати будь-якій державі чим завгодно – ядерною зброєю, чи голодом, чи анексію, чи окупацією», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що спроби анексувати території України на підставі псевдореферендумів означатимуть закриття будь-яких переговорів із москвою.

У матеріалі «Слово і діло» можна прочитати, які обіцянки президент дав упродовж сьомого місяця війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: