У Міноборони розповіли, скільки людей повернули з російського полону під час обмінів

Станом на неділю, 2 жовтня, з початку повномасштабного вторгнення росії загалом було здійснено 24 обміни полоненими, внаслідок чого додому повернулись 808 людей.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляє у Telegram-каналі.

«Дуже важливо, щоби люди, які сьогодні розшукають своїх родичів та друзів, по-перше, мали чітку інформацію і знали, куди звертатися, і по-друге, щоб суспільство знало, що відбувається зі звільненими полоненими», - зазначає Маляр.

Як повідомляється, від початку роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими було здійснено 380 особистих прийомів та проведено більше 3 тисяч консультацій телефоном.

«Також штабом опрацьовано більше ніж 6000 запитів про статус особи. Це запити родичів, які шукають своїх безвісти зниклих членів родин-військовослужбовців», - зауважила Маляр.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося визволити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов». Це підтвердив президент Володимир Зеленський. У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

Раніше Ірина Верещук розповіла, скільки українців ще залишаються в російському полоні.

Також нагадаємо, що 29 вересня, до України з російського полону повернулися ще шість наших громадян – чотири морпіхи та двоє цивільних.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО