Угорщина після заяв Данілова хоче знати бачення України щодо двосторонніх відносин

В Угорщині обурені заявами секретаря РНБО України Олексія Данілова. Посольство також хоче знати, як Україна уявляє далі формування двосторонніх відносин між країнами.

Про це йдеться у заяві посольства.

У посольстві назвали твердження Данілова «хибними та необґрунтованими». У заяві йдеться, що вони лише розпалюють ненависть проти угорського народу та Угорщини в українській громадській думці.

«Ми найрішучіше відкидаємо і засуджуємо брехливі наклепи, які пролунали проти Угорщини, а також наміри, які стоять за ними. Ми також закликаємо пана Данілова відкликати свої заяви! Оскільки це не перший випадок, коли окремі представники керівництва України висловлюються таким чином про Угорщину, яка є членом НАТО та ЄС, і яка вже багато разів діями доводила свою підтримку та солідарність з Україною, наше посольство очікує пояснень від компетентних керівників України, як вони уявляють формування наших двосторонніх і добросусідських відносин у майбутньому у світлі сказаного», – заявили у посольстві.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Угорщина не просто знала про майбутній напад росії на Україну, а й планували забрати собі частину території.

Раніше Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла України у зв'язку із «образливими заявами» про позицію Угорщини щодо війни.

ЗМІ також писали, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан був тим європейським лідером, який вимагав від України доказів того, що злочини росії у Бучі не були інсценовані.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО