Затримання Медведчука: суд відправив нардепа-зрадника під арешт

Личаківський районний суд Львова обрав лідеру партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що Личаківський районний суд Львова обрав політику-втікачу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Мотивацією такого рішення стало порушення лідером ОПЗЖ умов домашнього арешту.

«Сьогодні слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене генеральним прокурором, та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, за даними клопотання, Медведчуку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 ч.1 ст.111 та ч.2 ст.28 ч.1 ст.258-3 КК України.

Нагадаємо, Віктора Медведчука було затримано 12 квітня в результаті спецоперації СБУ.

Як розповів голова СБУ Іван Баканов, ФСБ намагалася вивезти Медведчука спочатку до Придністров'я, а потім – до Москви. Але правоохоронцям вдалося затримати його дорогою, на виїзді з Київської області.

Також Сергій Лещенко розповів, які питання до Медведчука має Україна та росія.

Раніше яхту Медведчука Royal Romance передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Окрім цього, суд заарештував понад 150 об'єктів рухомого та нерухомого майна сім'ї Медведчуків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО