Окупанти знову не пропускали місію ОБСЄ біля ділянок розведення на Донбасі

Бойовики російських окупаційних військ 30-31 жовтня обмежували свободу пересування СММ ОБСЄ на своїх блокпостах поблизу ділянок розведення в районах Золотого та Петрівського, а також на залізничній станції та в пункті пропуску на кордоні з Росією неподалік Довжанського Луганської області.

Про це йдеться у щоденному звіті № 256/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) минулої доби, 1 листопада 2021 року.

«30 жовтня на блокпості приблизно за 2,5 км на північ від н. п. Петрівське озброєний член збройних формувань знову відмовив команді СММ у проїзді на південь у напрямку ділянки розведення в районі Петрівського, пославшись на «безпеку Місії», - йдеться у звіті.

Поруч з цим, того ж дня на південному краю ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, у 60 км на захід від Луганська) член збройних формувань РФ відмовив патрулю Місії у проїзді на північ, пославшись на «безпеку СММ».

«Того ж дня на залізничній станції «Червона Могила» в н.п. Вознесенівка 2 члени збройних формувань сказали команді Місії залишити цей район, пославшись на відсутність попереднього узгодження», - повідомили в СММ.

При цьому, 30 жовтня бойовики збройних формувань РФ наказали патрулю також залишити пункт пропуску на непідконтрольній уряду України ділянці державного кордону з РФ поблизу н. п. Довжанське.

«31 жовтня на блокпості біля н.п. Молодіжне член збройних формувань відмовив патрулю Місії у проїзді на захід у напрямку н. п. Попасна, пославшись на відсутність попереднього узгодження та «накази від командирів», - зазначається у звіті.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що бойовики перешкоджають проїзду через блокпости і атакують безпілотники СММ ОБСЄ на Донбасі.

Окрім цього, СММ ОБСЄ зафіксувала протягом 29 жовтня понад 300 порушень в Луганській та Донецькій області.

Раніше ми повідомляли, що на Донбасі бойовики активізували мінування тилових районів біля лінії розмежування, що створює додаткову небезпеку для місцевих жителів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО