Документ про реагування на порушення режиму тиші можуть прийняти 28 квітня – Кравчук

Запропонований Україною проєкт про узгодження Доповнення до заходів щодо посилення режиму припинення вогню на Донбасі буде обговорюватися на засіданні ТКГ 27 квітня, і вже 28 квітня може бути прийнятий.

Про це розповів глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Дом».

«Його мета - посилити контроль за дотриманням режиму припинення вогню, зокрема, за допомогою місії ОБСЄ, чиї спостерігачі присутні на Донбасі. Друге - санкції, покарання тих, хто порушив режим тиші. Третє - як тільки є порушення, є загиблі, будь-яка сторона може зажадати негайно зібрати робочу групу, щоб обговорити та вжити заходів. Негайно. Протягом 12 годин», - розповів Кравчук.

Зараз проєкт доопрацьовується і вдосконалюється експертами, обговорюватися він буде 27 квітня.

«Якщо вони прийдуть до якогось позитивного висновку, ми його обговоримо на загальній ТКГ 28 квітня і приймемо цей документ. Це буде, я вважаю, дуже важливий крок до встановлення миру на Донбасі», - зазначив він.

Нагадаємо, минулого тижня президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести зустріч на Донбасі - на тлі ескалації збройного конфлікту.

У відповідь Путін заявив, що Україна перед «обговоренням проблем Донбасу» повинна провести переговори з «ДНР» і «ЛНР». Також він додав, що готовий прийняти Зеленського в Москві, але не для обговорення Донбасу, а з питань «двосторонніх відносин».

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Зеленський ніколи не поїде до Путіна в Москву обговорювати Донбас. Для цього є нейтральні країни.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО