США попередили Росію про наслідки у разі агресії проти України

Адміністрація президента США Джозефа Байдена попередила Росію про серйозні наслідки для Москви у разі агресії проти України.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен 11 квітня в ефірі телеканалу NBC.

«Президент Байден дуже чітко висловився про це. Якщо Росія буде діяти нерозважливо або агресивно, будуть наслідки», - сказав Блінкен.

Заява держсекретаря США прозвучала на тлі постійних повідомлень про стягування великих мас російських військ до українських кордонів. При цьому Блінкен відмовився коментувати ймовірність військового втручання США в разі великомасштабної агресії Росії.

Блінкен додав, що ситуація виглядає дуже серйозною, оскільки біля кордонів України значно більше військ, ніж у 2014 році. Тому Вашингтон зараз знаходиться в тісному контакті з європейськими союзниками та партнерами, які поділяють ці побоювання.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери. Серед них виявили сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, а також важкі вогнеметні системи - неконвенційну зброю.

У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО