Війська РФ біля кордонів України: Держдепартамент вимагає від Кремля пояснень

Державний департамент США зажадав від Росії пояснень через стягування російських військ до кордону з Україною.

Про це повідомив прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс, передає Голос Америки.

Прайс заявив, що США підтримують Україну в її протистоянні агресії РФ. Вашингтон вкрай стурбований безперервними спробами Москви залякати Україну, зосереджуючи на кордонах війська і розпалюючи ситуацію на території України, на Донбасі.

«Ми попросили Росію дати пояснення цим провокаціям. Але більш важливо те, що ми направили нашим українським партнерам, - сигнал, покликаний знову запевнити їх (в нашій допомозі)», - сказав Прайс.

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери.

Прессекретар РФ Дмитро Пєсков заявив, що активність російських військ біля кордонів України - це внутрішня справа Росії, якою ніхто не повинен цікавитися.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО