У ДПЗКУ підтвердили факт обшуків і «засудили» корупцію

Обшуки, які ДБР провело в ДПЗКУ з приводу можливого отримання хабаря одним із начальників департаментів, є «поодиноким випадком» і не означають наявність корупційної схеми.

Про це йдеться в офіційній заяві пресслужби АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» за фактом обшуків 12 березня, які провело Держбюро розслідувань.

Як повідомляли тоді в ДБР, «був офіційно зафіксований факт вимагання керівником одного з департаментів ДПЗКУ хабара в розмірі 35 тисяч доларів США. Постраждалий від вимагання хабара - директор одного з філіалів, гроші від нього хотіли отримати за забезпечення його подальшого перебування на цій посаді».

У відповідь на це в ДПЗКУ заявили, що обшуки проходили без відповідної постанови суду за фактом можливого вчинення кримінального злочину за ст. 368, ч. 3 ККУ.

«Даний випадок є поодиноким та жодним чином не йдеться про системну корупційну схему службових осіб АТ «ДПЗКУ» та будь-яку причетність керівної ланки корпорації до інциденту», – йдеться в повідомленні.

У ДПЗКУ запевнили, що готові надати правоохоронним органам «всю необхідну інформацію для об'єктивного розслідування цієї справи».

«Керівництво АТ «ДПЗКУ» засуджує можливі факти корупції в корпорації та робить все можливе для запобігання їх в майбутньому», – додали в компанії.

Нагадаємо, Держбюро розслідувань прийшло з обшуками до ДПЗКУ 12 березня.

Перед цим народний депутат фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в ефірі 16+ на skrypin.ua підтвердив, що посада голови ДПЗКУ була однією з головних умов, які виставили на переговори про можливість утворення нового коаліційного уряду.

Раніше нардеп Олександр Дубінський повідомив, що Тимошенко «гарантувала 19 голосів за бюджет» в обмін на посаду голови ДПЗКУ. Зв'язок між голосуванням Тимошенко за бюджет і призначенням Андрія Власенка керівником Державної продовольчо-зернової корпорації зауважив також нардеп Ярослав Железняк.

Менш ніж за місяць до цього Мінекономіки звільнив Андрія Власенка з посади голови ДП «Укрліктрави». У кеші пошуковика Google збереглася видалена новина міністерства – у ній йшлося про неналежне виконання службових обов'язків Власенком на попередній посаді та незадовільний фінансово-господарський стан очолюваного ним підприємства.

Також ми писали про те, що у лютому 2021 року у ДПЗКУ вже проходили обшуки. Причиною стала страхова угода на 99 млн грн, укладена командою нового керівництва корпорації на завідомо невигідних для товариства умовах.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО