Під будинком глави КСУ активісти влаштували акцію протесту

У суботу, 7 листопада, у Василькові Київської області біля будинку голови Конституційного суду Олександра Тупицького проходить акція протесту. Між поліцією і активістами сталася сутичка.

Як повідомляє РБК-Україна, кілька десятків активістів сьогодні влаштували автопробіг і прибули до будинку голови КСУ Олександра Тупицького. Однак їх не пропускала поліція.

Васильків входить до «червоної» зони карантину, де діє обмеження на масові заходи (не більше 20 осіб). Саме тому силовики відмовилися пропускати громадян і встали між ними і будинком глави КСУ. Про затримання не повідомлялося.

Відзначимо, більшість учасників автопробігу - у захисних масках. В ході акції учасники мітингу по черзі виступають з мікрофоном.

Нагадаємо, 27 жовтня 11 суддів КСУ на чолі з головою суду Олександром Тупицьким проголосували за скасування кримінального покарання за недостовірне декларування.

Президент Володимир Зеленський подав до Ради законопроект, яким пропонується звільнити весь склад КСУ.

ДБР відкрило справу проти глави КСУ за держзраду і викликало Тупицького на допит, однак він не з'явився.

ЗМІ також повідомляли, що Тупицький не задекларував у Криму земельну ділянку, куплену у 2018 році за російським законодавством. Також з'явилася інформація, що глава КСУ прописаний в котеджі члена «команди Дубінського».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО