ДБР відкрило справу проти глави КСУ за держзраду

Читать на русском
ДБР відкрило кримінальне провадження стосовно голови КСУ Олександра Тупицького через земельні ділянки в Криму, а також за фактом державної зради.

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно голови КСУ Олександра Тупицького через самовільне зайняття земельної ділянки в Криму, а також за фактом державної зради.

Про це повідомив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов, передає пресслужба відомства в п'ятницю, 30 жовтня.

Рішення КСУ щодо електронного декларування: які його політичні наслідкиВерховна рада має три місяці, щоб привести у відповідність до Конституції антикорупційне законодавство, вважає експерт.

«Слідчими Державного бюро розслідувань розпочато досудове розслідування за фактами самовільного зайняття земельної ділянки, вчиненому групою осіб, а також державної зради головою Конституційного Суду України», - заявив Сухачов.

Зокрема, слідчі ДБР з'ясували, що в 2018 році Тупицький самовільно зайняв не відведену йому земельну ділянку та визнав повноваження у посадових осіб органів РФ на внесення записів про відчуження української земельної ділянки.

«Таким чином, він, ймовірно вчинив дії на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, державній та економічній безпеці України, які кваліфікуються за ч. 2 ст. 197-1 та ч. 1 ст. 111 КК України», - відзначили в ДБР.

Санкція статей передбачає від 12 до 15 років в'язниці з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що глава КСУ Олександр Тупицький не задекларував у Криму ділянку, куплену в 2018 році за російським законодавством.

29 жовтня стало відомо, що главу КСУ викликають на допит до ДБР.

На брифінгу в п'ятницю, 30 жовтня, Тупицький заявив, що не задекларував ділянку тому, що не знає, як це зробити у зв'язку з анексією Криму.

Також повідомлялося, що Офіс генпрокурора порушив справу щодо суддів КСУ. Причиною стало скандальне рішення про недостовірне декларування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: