Глава КСУ повідомив, чи готовий піти у відставку

Читать на русском
Глава Конституційного суду Олександр Тупицький розповів, за яких обставин готовий піти у відставку.
скріншот з відео брифінгу глави КСУ

Глава Конституційного суду Олександр Тупицький заявив, що поки не збирається йти у відставку – тим більше на вимогу будь-кого.

Про це він повідомив на брифінгу в п'ятницю, 30 жовтня.

Скандальне рішення КСУ: як виправити ситуацію юридичним шляхомМін'юст вже готує законопроєкт, який можна швидко провести через парламент. Суддівське питання доцільно винести в окремий розділ закону про боротьбу з корупцією.

«По-перше, такої вимоги - подати у відставку - я не чув. Якщо вона є, то має бути мотивованою. Щоб я розумів і розібрався, суд зрозумів, що проблема в мені. Тоді ми це вирішимо об'єктивно на спеціальному засіданні КСУ», - сказав Тупицький.

Він нагадав, що як суддя КСУ дав присягу народові України. У той же час, якщо йому пред'являть подібний ультиматум, то судді Конституційного суду «сядуть і обговорять, що глава КСУ робить не так».

«Чи порушую я присягу. А на вимогу якоїсь особи, давши присягу народу України, я не збираюся цього робити», - зазначив суддя.

Тупицький додав, що в ситуації, яка склалася, дійсно є конфлікт інтересів, «але він законний, легітимний».

Нагадаємо, 27 жовтня судді КС на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський 29 жовтня подав до Верховної ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду.

А Офіс генпрокурора порушив справу щодо суддів КСУ.

Крім того, сьогодні в Києві під стінами КСУ проходить мітинг – близько тисячі пікетників вимагають відставки членів Конституційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: